İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

İşletme

Neden İstinye İşletme?

Akademik Kadro

Kendi alanlarında en iyi üniversitelerden mezun, sektör deneyimli, öğrenciyi anlayıp destek verebilen, bilim üreten ve kendisini sürekli güncelleyen öğretim üyelerinden ve görevlilerinden oluşan yetkin bir akademik kadroya sahip olması.

7+1 Eğitim Modeli

Sekizinci ve son akademik yarıyılda, sizi dersler yerine disiplinler arası yenilikçi bir proje veya gerçek bir çalışma deneyimine yönlendirerek, muhtemel rakiplerinizden en az birkaç adım öne geçirmesi.

Staj ve İş Fırsatları

Öğrencilerine, son dönemlerini beklemeden, üniversite hayatlarının başından itibaren, üniversite bünyesinde (Yapay Zeka Laboratuvarı, TTO ve/veya Kuluçka Merkezi Projeleri, kurumsal departmanlar) veya üniversitenin organik bağının bulunduğu çözüm ortağı sağlık kurumlarında veya ilgi ve isteklerine uygun diğer işletmelerde staj yaparak/çalışarak deneyim kazanma imkanları sunması.

“Mentorun CEO olsun” Programı ve Danışma Kurulu

Her bir öğrencisinin, kendi alanında uzmanlaşmış, deneyimli, başarılı ve tanınmış rehberler (genellikle üst düzey yöneticiler) ile düzenli yüz yüze görüşmelere henüz hazırlık sınıfındayken başlaması.  

Yapay Zeka Laboratuvarı

“Biyonik görme”, “Otomatik NMR görsel yorumlama sistemi”, “Bulut tabanlı hastalık ve tedavi sorgulama sistemleri”, “Finansal robo-danışman”, “İlk başvurudan emekliliğe – kariyer danışmanlığı”, vb. projelerde veya sizin önereceğiniz yeni bir projede profesyonel bir ekiple beraber çalışma fırsatı sunması.

TTO ve Kuluçka Merkezi

Hayata geçirmek istediğiniz fikriniz ve/veya kurmak istediğiniz şirket için başta akademik/teknik/yönetimsel/hukuki danışmanlık ve fiziki çalışma ortamı olmak üzere her türlü desteğe ulaşım sağlaması.

Geniş Ders Spektrumu

Öğrencilerine pazarlama, yönetim, finans, muhasebe, insan kaynakları, optimizasyon, bilgi teknolojileri ve programlama dilleri, hukuk, sosyoloji, psikoloji, felsefe, sanat gibi geniş bir ders yelpazesi içinde kendi seçimlerine göre eğitim alma şansı vermesi. 

Uluslararası Deneyim

Erasmus+ programı ile tüm dünyadan çeşitli üniversitelerle değişim programı anlaşmaları olması.

Özellikle ingilizce başta olmak üzere, iş hayatında bir veya iki yabancı dili kusursuz kullanma yeteneği kazandırması.

 

Yukarıdakiler “Neden İstinye İşletme?” sorusuna verilebilecek cevapların bir kısmıdır. Ama belki de asıl önemli sorular, sizin kendinize sormanız gereken şu sorulardır: 

Henüz mezun olmadan bilimsel yayın yapmak ister miyim?

veya

Henüz mezun olmadan şirket sahibi olmak ister miyim?

veya

Henüz mezun olmadan kurumsal bir firmada çalışmak ister miyim?

veya

Bunların hepsi birden, daha öğrenciyken gerçekleşsin ister miyim?