İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Ekonomi

Neden İstinye Ekonomi?

2008 Küresel Finansal Krizi'ni takip eden süreçte görülen finansal kırılganlıklardaki artış ve gelir eşitsizliğine yönelik kaygılar, mevcut ekonomik paradigmaya yeni eleştiriler getirilmesine sebebiyet vermiştir. Bu süreçte, dünyanın önde gelen ekonomistleri arasında, mevcut ekonomik sistemin mekanizmalarının açıklanmasına yönelik yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğuna dair fikir birliği oluşmuştur. İstinye Üniversitesi Ekonomi Bölümü, hem genel ekonomik modellemeyi tam anlamıyla kavramanızı hem de yeni gelişen ekonomik yaklaşımları öğrenmenizi sağlayarak sizleri aşağıdaki gibi zorlu sorulara cevap verecek şekilde daha donanımlı hale getirir: 

  • Mevcut ekonomik sistemlere alternatif olabilecek sistemler nelerdir?
  • Blablacar veya Coachsurfing gibi paylaşım ekonomisi unsurları mevcut ekonomik sistemi nasıl etkileyecek?
  • Blockchain teknolojisi finansal sistemi nasıl değiştirecek ve küresel ekonomiyi nasıl şekillendirecek?
  • Yapay zekâ dönüşümü, krizler ve gelir eşitsizliği gibi temel problemlerle etkin bir şekilde mücadele ederek alternatif bir ekonomik sistem doğurabilecek mi? 
  • Çin ve Kore gibi öncü Uzakdoğu ekonomilerinin sanayi ve büyüme politikalarından neler öğrenebiliriz? 
  • Sürdürülebilir bir ekonomik büyüme nasıl sağlanabilir? Yapay zekâ dönüşümü ile sürdürülebilirliği artıracak stratejiler neler olabilir?

Ayrıca, "Mentorun CEO Olsun" programımız dahilinde alanının önde gelen isimlerinden mentorluk alıp onların bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak hayata hazırlanacak ve bu bilinç ile kariyerinize yön vereceksiniz. Üst düzey bir İngilizcenin yanı sıra zengin seçmeli dil havuzumuzdan alabileceğiniz dersler ile uluslararası rekabette de bir adım öne çıkacaksınız.

İstinye Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde alacak olduğunuz güncel bilgi teknolojileri ve alternatif ekonomik sistemler odaklı eğitim ile ekonominin geleceği siz olacaksınız!