İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Ekonomi

Bölüm Başkanının Mesajı

Doç. Dr. Çiğdem Gürsoy
Bölüm Başkanı

Sevgili Öğrenciler, Mezunlar ve Ekonomi Tutkunları,

Ekonomi, hayatın özünü anlamak, toplumsal dinamikleri çözmek ve dünya ekonomisine şekil vermek isteyenler için bir anahtar gibidir. İşte tam da bu noktada, sizleri Ekonomi Bölümümüze davet etmekten mutluluk duyuyorum. Ekonomi, değişen dünya koşullarına ayak uydurarak kendini sürekli yenileyen bir bilim dalıdır. Bizler, bu evrimsel süreci sadece takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda önünü görebilen, çağa ayak uydurabilen bireyler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bölümümüzde, güçlü akademik kadromuzla birlikte sunduğumuz dersler, sadece klasik ekonomi teorileri değil, aynı zamanda güncel ekonomik konuları da içermektedir. Öğrencilerimiz, makroekonomiden finansal teknolojiye, kalkınma ekonomisinden otomotiv ekonomisine kadar geniş bir yelpazede bilgi edinerek donanımlı birer ekonomist olarak mezun olmaktadır.

 

Ekonomi bölümümüzün bir diğer önemli özelliği ise uluslararası bağlantılara ve değişen küresel ekonomiye uygun bir perspektife sahip olmasıdır. Öğrencilerimiz, sadece teorik bilgilerle kalmayıp aynı zamanda uluslararası arenada rekabet edebilme becerisiyle mezun olmaktadır. Bu kapsamda 8. yarıyılımızda tüm öğrencilerimiz zorunlu staja gitmektedir.

Sizleri, bilgiye aç ve geleceği şekillendirecek ekonomik vizyonla donatmak için buradayız. Eğitim-öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerle dolu dört yıl geçireceğimize inanıyor, sizleri Ekonomi Bölümü ailesine bekliyoruz.

Sevgilerimle