Dünya Ekonomisinde Görünüm ve Finansal Piyasalar

İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde Ekonomi, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümleri tarafından düzenlenen ‘Dünya Ekonomisinde Görünüm ve Finansal Piyasalar’ konulu seminer ile İstinyeliler ile bir araya gelen Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, global ekonominin güncel görünümünü ve ticaret savaşlarını değerlendirdi.

Bankaların finansal sistemin bel kemiği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, ekonomik büyüme ve enflasyonun finansal sistemin sağlamlığı için son derece önemli olduğunun altını çizdi. Küresel ekonomik büyümeyi mevcut ticaret savaşları ışığında değerlendirmenin daha doğru yorumlar için gerekli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, ticaret savaşlarının sonunda kısa vadede her ne kadar bir taraf kazanıyor gibi görünse de uzun vadede bütün tarafların zararlı çıktığını ifade etti. Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, demografik değişimler ve teknolojik dönüşümlerin gelecek ekonomiyi şekillendireceğini söyleyerek seminerini noktaladı.