Bölüm Öğrencilerimiz 5. Youth IGF Turkey İçin Ankara'da

3 Kasım 2019 tarihinde ODTU Enformatik Enstitüsü'nde 5. Youth IGF Turkey (Türkiye Gençlik İnternet Yönetişimi Forumu) düzenlenmiştir. Bu seneki teması "Geleceğin İş Gücü ve Dijital Beceriler" olarak Avrupa Birliği destekli etkinliğe Bölüm Başkanımız Dr. Şebnem Özdemir, bölümümüz öğrencileri tarafından kurulan AI For Social Good (Toplumsal Fayda İçin Yapay Zeka) Kulubu ile birlikte katılım göstermişlerdir. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen katılımcılar medyadan, mühendislik ve sosyal bilimlere kadar alanında uzman isimlerin konuşmalarını dinleme imkanı bulmuşlardır. Etkinlikle Bölüm Başkanımız "(Geleceğin Meslekleri) 21. YY Yetkinlikleri ve Bu Yetkinliklerin Gelişmesi" isimli bir konuşma yapmış, kaçınılmaz hale gelen değişimde yapay zeka ve veri biliminin etkisine vurgu yapmıştır.