Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Neden İSÜ Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü

7+1 modeli ile mesleğinize hazırlıyoruz…

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nde tüm derslerinizi 7 yarıyılda tamamlayacaksınız.

Son dönem sadece Mesleki Uygulama üzerinde yoğunlaşacaksınız. Haftada 4 ya da 5 gün bir şirkette çalışacağınız yeni bir eğitim modeli uyguluyoruz. Derslerde öğrenmiş olduğunuz tüm kavram ve uygulamaları işbaşında deneyimleme ve kullanma fırsatı bulacak; elde edeceğiniz sektörel tecrübe istihdam edilebilirliğinizi arttıracaksınız.

Yapay zeka çalışmalarının ve dijital dönüşümün giderek hakimiyet kazandığı bir dönemde yapay zekayı anlayan, kararlarında kullanabilen, yenilikçi ve yaratıcı fikirlerle dijital uygulamalara yön verecek mezunlarımızı

• Programlama dillerinin (R, Phyton) öğretildiği ZORUNLU dersler
  • Business Game – İşletme simülasyonu
  • Dijital odaklı pazarlama dersleri
    • E-ticaret sitesi kurgulama
    • Sosyal medyayı etkin kullanma – içerik oluşturma
    • Web sayfası tasarlama
    • Pazar araştırmaları – veri analizi, data mining

ile geleceğe hazırlıyoruz.

Tüm öğrencilerimiz KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası ile mezun olacak ve kariyer yolculuklarında kendi işinin sahibi olabilme anlamında önemli bir avantaja sahip olacaklardır.

Eğitim öğretim programı temelde 3 alanda yetkinlik ve bilgi sağlayacaktır:

• Lojistik : Gümrükleme, Taşımacılık ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Ticaret Kanunları, İthalat – İhracat Yönetimi
  • Pazarlama ve Satış : Uluslararası Pazarlama, Pazar Araştırması, E Ticaret ve Satış Teknikleri
  • Finans : Uluslararası Finans, Risk Yönetimi ve Sigortacılık

Zorunlu ve seçmeli derslerle ya da konularında yoğunlaşma tercihi size ait olacaktır.

Mentorlarımız ve danışma kurulumuz ile en güncel bilgi ve deneyimlere ulaşma, kariyerinizde doğru hedeflere yönlenmenizi sağlayacağız.

İngilizcenin yanında ikinci bir yabancı dili de (Arapça, Çince, Rusça) öğreneceksiniz.

Tüm öğretim kadromuzla geleceğimiz, siz öğrencilerimizin yanındayız.