Yeşilçam'dan Reality Show Devrine Yönetmenlik Semineri Düzenlendi

Yönetmen, senaryo yazarı ve yapımcı Ümit Efekan ile Yemekteyiz programının yönetmeni Derya Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yeşilçam’dan Reality Devrine Yönetmenlik” seminerinde yönetmenliğin dünü ve bugünü konuşuldu. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte, Yeşilçam ve sonrası Türk sinemasının sorunlarından bahseden Efekan, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yeşilçam döneminde yönettiği filmlerdeki deneyimlerini de aktaran Efekan, o günlerden günümüze Türk sineması ve yönetmenlik mesleğinin değişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Günümüzde televizyon sektörü içinde yönetmenlerin yaşadığı problemleri aktaran Derya Aslan ise, yönetmen olmaya giden yolu ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrenciler iki konuğa da büyük ilgi gösterdi.