Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğrencilerimiz Türkiye-Tataristan İş Forumu'nda

Tataristan Cumhurbaşkanı Sn. Minnihanov ve T.C. Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan'ın katılımları ile düzenlenen Türkiye-Tataristan İş Forumu'na Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü öğrencilerimiz Öğretim Görevlimiz Süha Tarman ile katıldı.

Forumda turizm, petrol işleme, petrokimya, gemi, uçak, helikopter, doğalgaz aktarımı, polimer, kauçuk, elektronik, tıbbi cihaz ve tarım alanında çalışmalarının mevcut olduğunu aktaran Minnihanov, modern teknolojilerini geliştirebilmek adına Türkiye ile iş birliği yapmak istediklerini ifade etmiştir.

DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Tataristan'ın yatırım ve ekonomik potansiyeli çok güçlü olduğunu belirterek, "Tataristan'da, Türk iş dünyası için petrokimya, otomotiv ve makine sanayi, tarım, enerji gibi alanlarda önemli fırsatlar bulunmaktadır. Kazan Bölgesi, Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi ve Petrokimya Bölgesi gibi birçok yatırım alanı mevcut." değerlendirmelerinde bulunmuştur.