Uluslararası İlişkiler Bölümü Hocalarımızdan Yeni Yayın!

Uluslararası İlişkiler Bölümü hocalarımız Doç. Dr. Efe Can Gürcan ve Dr. Öğr. Üyesi Can Donduran'ın yeni kitabı "China on the Rise The Transformation of Structural Power in the Era of Multipolarity" Routledge yayın evinden çıkmıştır.

Bu kitap, Susan Strange'in “yapısal güç” kavramından yola çıkarak Çin'in çok boyutlu yükselişini uluslararası ekonomi politik bağlamında analiz etmektedir.

Çin'in gücünün kaynaklarını jeopolitik, ekonomik ve kültürel yansımalarıyla birlikte inceleyen yazarlar, Çin'in yükselişinin dünya siyasetinde giderek artan çok kutuplulaşma süreciyle nasıl bağlantılı olduğunu ele alıyor.

Çin'in uluslararası ekonomi politikteki yükselişine dair sistematik, analitik ve ampirik açıdan zengin bir açıklama sunan bu çalışma, Çin çalışmaları, uluslararası ekonomi politik ve uluslararası ilişkiler alanlarına ilgi duyan akademisyenlere, politika yapıcılara ve öğrencilere hitap edecektir.

Hocalarımızı tebrik eder, okurlarının bol olmasını dileriz!