Uluslararası İdlib Konferansı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 5 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde "Uluslararası İdlib Konferansı" düzenledi.

Üniversitemiz İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Ünver Noi’nin moderatörlüğünü yaptığı "İdlib Krizinin Jeopolitiği" başlıklı oturumun konuşmacıları ABD Dışişleri Bakanlığının Suriye Angajmanı Konusunda Kıdemli Danışmanı Richard Outzen, Hudson Enstitüsü Kıdemli Uzmanı Mike Doran, TC Dışişleri Bakanlığı Suriye ‘den Sorumlu Genel Müdürü Büyükelçi Selçuk Ünal ve SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Murat Yeşiltaş oldu. Konferansın ilk iki panelinde konuşmacılar İdlib krizinin çözümünde uluslararası toplum ne yapmalı ve İdlib’deki insani durum konularına odaklanırken üçüncü panelde İdlib krizinin jeopolitiği konuşuldu.