İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Tempo Incognito: Akışlar, Ritim ve Hareket Üzerine Sergisi Açılıyor

İstinye Üniversitesi İİSBF Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Rana Öztürk’ün küratörlüğünü yaptığı Tempo Incognito: Akışlar, Ritim ve Hareket Üzerine sergisi, 3 Mart Çarşamba günü Depo İstanbul’da açılıyor.

Türkiye, İrlanda, Letonya, Avusturya, İskoçya ve İsviçre’den 20’nin üzerinde sanatçının katılımıyla gerçekleşecek sergide; resim, video, ses, hikâye anlatımı, performans ve şiir gibi çeşitli yaratıcı alanlarda etkinlikler gerçekleşecek.

Çağdaş toplumlarda “zamansallık” deneyimini araştırırken mevcut zaman algımızın doğal, ekolojik ve evrensel döngülerle nasıl bir ilişki içinde olabileceğinin ele alınacağı sergide; zamanın deneyimleniş şeklini belirleyen farklı ölçeklerdeki ritim, döngü ve hareketlerin biraradalığının vurgulanması amaçlanıyor.

18 Nisan'a kadar devam edecek sergiye; Ali Miharbi, Kerem Ozan Bayraktar, Sergen Şehitoğlu, Yağız Özgen, Alper Aydın & Ayşegül Düşek, Burçak Bingöl, Cevdet Erek, Deniz Üster & Gürçim Yılmaz, Ece Eldek, Ege Kanar, Ezgi Tok, Fiona Reilley, Handan Saatçioğlu, Hank Yan Agassi & Leman Sevda Darıcıoğlu, Linda Boļšakova, Louise Manifold, Nikolaus Gansterer, Selçuk Artut ve Sinem Dişli eserleriyle katkı yapacak. 

Sergi programı hakkında detaylı bilgi almak için.

Tempo Incognito: Akışlar, Ritim ve Jareket Üzerine Sergisi Açılıyor

*‘Kaçış Çarkı’ video görüntüsü, Louise Manifold, 2020