İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Sağlık Yönetimi Öğrenci Sosyal Sorumluluk Projeleri

Sağlık Yönetimi programı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Projeleri Mayıs ayı içerisinde tamamlanmıştır. 


PROJE ADI: Çorbada Tuzun Olsun
Öğrencilerimizden Aleyna Aydan, Erbanur Güneş   ve Zilan Aydın gerçekleştirdikleri “Çorbada Tuzun Olsun” projesiyle Çorbada Tuzumuz olsun Derneğinin ev sahipliği ile sokakta yaşamak zorunda kalan insanlara çorba dağıtımı yapmışlardır.


PROJE ADI: HIV+ Virüsü
Öğrencilerimiz Zelal Arslan, Seray Çiçek ve Beyza Nur Gülap projeleri kapsamında HIV+ Virüsü hakkında halkın bilincini ölçmek amacıyla anket çalışması yapmışlardır. Anket sonuçlarını afiş halinde hazırlayarak okul panosuna asmışlar ve diğer öğrencilerimizin HIV virüsü konusunda bilinçlenmesini hedeflemişlerdir. 


PROJE ADI: Meme Kanseri Ve Kendi Kendine Meme Muayenesi
Öğrencilerimizden Sena Çayırlı, Sevcan Canboy ve İrem Erkılıç  Meme Kanseri hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla “Meme Kanseri Ve Kendi Kendine Meme Muayenesi” isimli sunumu gerçekleştirmişlerdir. Sunumlarıyla meme kanserinin yaygınlığı, risk faktörleri ve kendi kendine nasıl meme muayenesi yapılacağı konularında arkadaşlarını bilgilendirmişlerdir.


PROJE ADI: Sıfır Atık Projesi Bilgilendirme Semineri
Öğrencilerimiz Enes Akkuş, Alper Sevimli, Talha Pekel ve Muhammet Talha Bilgin, Sıfır Atık Projesi Bilgilendirme Semineri kapsamında yaptıkları sunumlarında, katılımcılara atıkların neler olduğu ve hangi yollarla ekonomiye kazandırabileceği ve atıkların kategorilerine uygun olarak depolama alışkanlığı kazandırmanın önemini anlattılar. Ayrıca, üniversitemizin Sıfır Atık Projesi kapsamında attığı adımlar ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.


PROJE ADI: Down Kafe Ziyareti
Öğrencilerimiz Bilge Ünal Sağlık Yönetimi, İlayda Çakar, Mısra Öykü Alaz ve Ceren Erol, Down Kafede Down Sendromlu çalışanlar ile bir gün geçirdiler. Yemekler yediler, onların yaptığı çalışmaları incelediler ve onlarla muhabbet ettiler. Geçirdikleri bu güzel gün onlara down sendromu hakkında farkındalıklarının gelişmesini ve bu sayede bakış açılarının değişmesini sağladı.