Sağlık Yöneticileri Gününü Kutladık

Sağlık Yönetimi Bölümümüz, 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Gününü akademisyenler, sektör profesyonelleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen. “Sağlıkta Değişen Paradigmalar: Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Yapay Zeka” başlıklı konferansla kutladı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Hizmetler Müdürlüğü’nün izleyici olarak katıldığı konferansta, İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve MLP Care Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Muharrem Usta, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstroti yapay zeka, dijital dönüşüm ve hastanelerde sürdürülebilirliğe olan katkılarını içeren birer sunum yaptılar. Konferansın açılış konuşmasını yapan İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Karaöz ‘Her gün yeni cihazlar, yeni teknolojilerin üretilip, sağlık alanına transfer edildiği günümüzde, yapay zeka ve dijital teknolojilerinin de hayatımıza girmesiyle pek çok geleneksel uygulamanın tarih olacağı bir döneme yaklaştığımızın altını çizdi. Bu bağlamda, alanda çalışacak sağlık yöneticisi adaylarını, bu dönüşüme hazırlama görev ve sorumluluğu da yine biz akademisyenlere düştüğünü’ belirtti. Konferansta açılış konuşması yapan Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Gülhan Kalmuk da konuşmasında ‘Geleceğin teknolojileri sağlık yönetimi alanını nasıl değiştireceği konusunun şimdiden tartışılmaya başlaması gerektiğine dikkat çekti. Sağlıkta yapay zekanın geniş çaplı kullanımına hazır olan gençlerin eğitimini üstlenen akademisyenler olarak, bakım ve hizmet süreçlerinde bilişimin sağlayacağı avantajların sağlık yönetimine büyük katkısı olacağını’ ifade etti.