Sağlık Yöneticileri Günü Etkinliği

18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü, bölümümüz tarafından düzenlenen “Sağlık Yönetiminin Geleceğine Öğrencilerin Bakışı” başlıklı programla kutlandı. Etkinlik, üniversitemiz rektörü, Prof.Dr. Melih Bulu, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülsüm Gökköz, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gülhan Kalmuk ve Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Program Başkanı Öğretim Görevlisi Dilek Kolca’nın katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Melih Bulu’nun sağlık yöneticilerinin kariyer vizyonuyla ilgili yaptığı konuşmayla başlayan etkinlik, Öğretim Görevlisi Dilek Kolca’nın sağlık yönetiminde akademik alandaki fırsatları anlattığı konuşmasıyla sürdü. Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dr. Gülhan Kalmuk’un sağlık yöneticiliğinin geleceğinde öne çıkan konulara değindiği sunumundan sonra, sağlık yönetimi öğrencilerinin konuşmalarına geçildi. Sağlık Yönetimi 2. sınıf öğrencilerinden, Hilal Gülbak “Hastanelerin Tarihi Süreci” Sena Çayırlı “Sağlık Turizmi”, Betül Dağhan “Şehir Hastaneleri”, 1. Sınıf öğrencilerinden Selin Solmaz ise “Sağlık Yönetiminde İstihdam” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Sağlık yönetiminin geleceğine dair öğrenci perspektifini, hazırlanan sunumlar çerçevesinde tartıştık.