İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Sağlık Turizminin Geleceği Konuşuldu

Sağlık Yönetimi Bölümü’nün düzenlediği, ‘Sağlık Turizminin Geleceği’ başlıklı söyleşi, 3 Mayıs Cuma günü, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı ve OHSAD Danışmanı Hüseyin Çelik ve MLP Care Uluslararası Marketing ve İş Geliştirme Direktörü Murat Ercan’ın katılımıyla gerçekleşti. Sağlık kurumlarında sağlık turizminin öneminin ve gelecek vizyonunun ele alındığı söyleşiye, sağlık yönetimi bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve üniversitemiz öğretim görevlileri ilgi gösterdi.

Murat Ercan konuşmasında, yaklaşık on yıllık bir sürede Türkiye’de, sağlık turizmi alanında yaşanan gelişmeleri anlattı. Ercan, ülkemizdeki kurumların yurtdışında hizmet vermeye başlaması, bölgede kurulan yeni ortaklıklarla ulusal sağlık hizmetleri kurumlarının markalaşması neticesinde, sağlık turizmi kavramının artık yetersiz kalıp yerini uluslararası sağlık hizmetlerine bıraktığını vurguladı. Ülkemiz kurumlarının, uluslararası sağlık hizmetlerinde pazarlama hedefinin, hizmet mükemmelliği ve %100 memnuniyet olması gerektiğini belirtti.

İkinci konuşmacımız Hüseyin Çelik de kendi kariyer yolculuğundan başlayarak, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştığı dönemde sağlık turizmine olanak sağlayan yasallaşma süreçlerinden bahsetti. Sağlık yöneticilerinin alandaki gayretli çalışmalarının, bugün hastanelerin geldiği uluslararası başarıyı sağladığını vurgulayan Çelik, ihtiyaçlara hızlı cevap veren hastane yöneticiliği vizyonunun bu başarıyı mümkün kıldığını vurguladı. Sağlık yöneticisi adayı öğrencilerimize özgüvenli olma ve İngilizceyi iyi derecede öğrenme tavsiyesinde bulunan Çelik, uluslararası sağlık hizmetlerinde çalışmak isteyenler için bu özelliklerin elzem olduğunu belirtti.

Söyleşi sonunda soruları cevaplandıran konuşmacılarımıza, bölüm başkanımız Dr. Gülhan Kalmuk tarafından teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle program sonlandı.