İstinyeli'ler TBMM'de

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabul edilişinin 30. yılı dolayısıyla 2019 yılı İnsan Hakları Günü için küresel tema “Gençlik ve İnsan Hakları” olarak belirlenmiştir.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri Beyza Küçük ve Muhammet Aktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından İnsan Hakları Günü dolayısıyla Birleşmiş Milletler (BM) ile ortak düzenlenen “İnsan Hakları: Gençliğin Sesi” konulu Sempozyumuna katılım sağladılar.

Gençlerin Bakış Açısından İnsan Hakları oturumunda “Akrandan Akrana Hak Bilincinin Yaygınlaştırılması ve Katılım Mekanizmaları” nı ve New York’ta ki deneyimlerini milletvekilleri ilgili STK, kamu, özel sektör ve akademi temsilcileri ile paylaştılar.