İstanbul’dan Urfa’ya Mülteciler Üzerinden Bir Sosyal Girişimcilik Hikayesi

Ekonomi Bölümü olarak “İstanbul’dan Urfa’ya Mülteciler Üzerinden Bir Sosyal Girişimcilik Hikayesi” başlığıyla düzenlediğimiz konferansta konuşmacı olarak eğitim program yöneticisi Şule Gürle’yi ağırladık.

Konuşmasında mesleğe nasıl başladığını anlatan Gürle, üniversite lisans eğitimi döneminden itibaren çeşitli ülkelerdeki sosyal sorumluluk projelerinde katıldığını ve nihayetinde bunu bir meslek ve araştırma konusu olarak seçmeye karar verdiğini belirtti.

Sivil toplum kuruluşu çalışanı olan Gürle, AB fonları ile ulusal ve uluslararası STK'ların Urfa'da yapmış oldukları faaliyetlerden bahsetti. Bu kapsamda Concern, ASAM, BMMYK, IOM gibi mülteciler için sosyal girişimcilik uygulamalarından örnekler verdi. Sosyal girişimcilik uygulamalarının Türkiye'de yaşamakta olan farklı statüdeki yabancıların sosyo-ekonomik entegrasyonları için bir araç olarak kullanıldığına vurgu yapan Gürle, bu sayede kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi.