İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Öğrencilerinden Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Projeleri

Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından Kurumsal Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında düzenlenen ‘’SOSYAL SORUMLULUK PROJE YARIŞMA’’ etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleşti. Gerçekleştirilen etkinlik dâhilinde, oldukça yoğun emek ve özveri ile tasarlanmış birbirinden değerli dört farklı sürdürülebilirlik temelli sosyal sorumluluk projeleri, dört grup olarak kıymetli öğrencilerimiz tarafından sunumu gerçekleştirildi. Sunumların nihayetinde, değerli jüri üyesi hocalarımızın değerlendirmeleri sonucunda tüm öğrenci gruplarımızın projeleri takdirle karşılandı. Proje yarışma derecelendirilmesi şu şekilde gerçekleşti:

1.EMEK-DER Emekçi Kadınlar Derneği’nin ‘’İşte Anne Eli’’ Sosyal Sorumluluk Projesi

2.BASOV Bağımlılığa Son Vakfı’nın ‘’Yaşamak Senin Elinde’’ Sosyal Sorumluluk Projesi

3.GRİDER Gri Su Derneği’nin ‘’Bir Su Hikayesi’’ Sosyal Sorumluluk Projesi

En İyi Toplumsal Gelişim Projesi ise WECA GRUBU World Energy Charge Association-Dünya Enerji Yükü Derneği ‘nin ‘’Doğanın Enerjisi’’ Sosyal Sorumluluk Projesi olarak layık görüldü.

 

emekderEMEK-DER Emekçi Kadınlar Derneği

‘’İşte Anne Eli’’ Sosyal Sorumluluk Projesi

İşte Anne Eli Kampanyası; BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 1. ve 5. maddesi (Yoksulluğa Son ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği) çerçevesinde şekillendirilmiş olup ücretsiz kreş yardımıyla anneleri iş gücüne katılmaya teşvik etmek ve kadın istihdamını arttırmaya odaklanmaktadır.

Proje Ekibi

Seray Özaçlanlıgil

Zeynep Yılmaz

Şura Nur Ay

Vasfiye Merve Işık

İlayda Zeynep Demirbaş

Eren Zengin

 

basovBASOV Bağımlılığa Son Vakfı

‘’Yaşamak Senin Elinde’’ Sosyal Sorumluluk Projesi

Yaşamak Senin Elinde Sosyal Sorumluluk Kampanyası; günümüz modern dünyasındaki insanların maruz kaldığı teknoloji bağımlılığı konusunda toplumu bilinçlendirmeye ve özellikle de genç ve orta yaşlı bireylerin teknoloji kullanımlarını kontrol altına almalarına yardımcı olup daha fazla sosyalleşmeye ve insani ilişkilerin kurulmasına odaklanmaktadır.

Proje Ekibi

Can Bayramoğlu

Emirhan Yırtmaz

Ömer Faruk Büyükgöze

 

griderGRİDER GRİ SU DERNEĞİ

‘’Bir Su Hikâyesi’’ Sosyal Sorumluluk Projesi

Bir Su Hikâyesi Sosyal Sorumluluk Kampanyası; sürdürülebilirlik ilkesi temelinde dünyadaki içilebilir ve kullanılabilir su kaynaklarının kıtlığından ötürü her türlü su kullanımında israfın önlenmesine yönelik farkındalık sağlamaya ve gri su tüketimi konusunda toplumda hedeflenen gruplara bilinç ve duyarlılık kazandırmaya odaklanmaktadır.

Proje Ekibi

Bahadır Yıldız

İlayda Marangöz

Yücel Çetiner

Yüksel Doğan

 

wecaWECA GRUBU World Energy Charge Association-Dünya Enerji Yükü Derneği

‘’Doğanın Enerjisi’’ Sosyal Sorumluluk Projesi

Doğanın Enerjisi Sosyal Sorumluluk Kampanyası; BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 7. Maddesi (Erişebilir ve Temiz Enerji) çerçevesinde şekillendirilmiş olup sürdürülebilir ve temiz enerji kullanımını, bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında başta genç kitleler olmak üzere toplumda belirli kamu ve özel kurumların yenilebilir enerji kullanımına teşvik etmeye odaklanmaktadır.

 

Proje Ekibi

Dilara Kabacı

Haluk Alper Tiryaki

Kaan Müftüoğlu

Muhammed Emir Çalışkan

Neriman Cebeci

Tamer Çoban