İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Globalleşen Dünyada Marka Olabilmek

Ekonomi Bölümü olarak öğrencilerimizi deneyimli iş insanlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu hafta dış paydaşlarımızdan Provable Cosmetics Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akat ile bir araya geldik.

Akat, hayatta başarılı olmak isteyen bireylerin nelere önem vermesi gerektiğine odaklanan konuşmasında, öncelikle bir yaşam amacı belirlemenin ve net bir hedef tanımına sahip olmanın önemine vurgu yaptı. Bu hedef doğrultusunda bir an önce adım atmaya başlayabilmek için ataleti yenmenin aciliyetine değindi. İş yaşamındaki bazı deneyimlerini de paylaşan Akat, sonrasında öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Söyleşi, "Üretime ve ürüne katma değer sağlamak amacıyla, bir kozmetik ürününün doğru kanallarla ve doğru satış fiyatıyla tüketici ile buluşması için önerileriniz neler olur?" başlıklı fikir-araştırma yarışmasının başlatılmasıyla sona erdi. Akat, Provable Cosmetics tarafından en başarılı fikrin sahibine 1500 TL değerinde ürün hediye edileceğini ve orijinal fikirleriyle öne çıkan öğrencilere staj imkanı sağlanabileceğini belirtti.