İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Ekonomi Bölümü’nden Doç. Dr. Çiğdem Gürsoy’un Sunumuyla Elazığ’da “Kadın El Emeği ve Kültürel Mirasımız” Konulu Seminer Düzenlendi

Elazığ Belediyesi ev sahipliğinde, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ve İl Kültür Müdürü Mehmet Karaaslan’ın katılımlarıyla gerçekleşen seminerde, Ekonomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Gürsoy ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Bayhantopçu “Kadın El Emeği ve Kültürel Mirasımız” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, kültürel mirasın korunmasında kadın emeğinin önemi ve yerel üretim potansiyelleri ele alındı. Etkinlik, TÜBİTAK 1001 Projesi kapsamında düzenlenmiş olup bölgedeki kadın üreticilerin desteklenmesi ve geleneksel el sanatlarının sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.