Geleneksel ekonomi anlatılarını yerle bir eden, finansal sistemin karanlık köşelerine ışık tutan ve dijital çağın ekonomik nabzını tutan bir kitap: Silikon Banker
Doç. Dr. Caner Özdurak, Türkiye’nin yakın dönem ekonomi-politik dönüşümünü ele alırken bu süreci dijital çağın en kritik temalarıyla - yapay zekâ, kripto varlıklar, sentetik finans, Web3, biyoteknoloji ve küresel paradigmalar - kesişen bir perspektiften analiz ediyor. Enflasyonun sadece fiyatlar değil, zihniyetler üzerindeki etkisini ve yatırımcı psikolojisinden makroekonomik politikaların çöküşüne, teknolojik sıçramaların politik ve etik sonuçlarından "sentetik ekonomi" tasavvurlarına kadar geniş bir yelpazeyi bir solukta, ironik ama analitik bir üslupla sunuyor.
Silikon Banker, İktisat Kantini ve Grafiktisat ile başlayan külliyatın en cesur halkası. Kurgusal anlatılarla akademik analizleri harmanlayarak, okuyucuyu bazen Nathan Never’in karanlık evrenine, bazen ChatGPT’nin sınırlarına, bazen de Churchill’in savaş masasına taşıyor. Fakat bu kez gündem, yalnızca tarihsel değil - aynı zamanda geleceksel.
Bu kitap, hem bir ekonomistin güncel değerlendirmelerini hem de bir çağın değişen nabzını tutan düşünsel bir laboratuvarı temsil ediyor. Odağında, finansal mimarinin dijitalleşen aktörleri, ekonomik gücün algoritmik yeniden dağılımı ve insan-sonrası çağda paranın metafiziği var.
Eğer ekonomi yazınında yalnızca veri değil, karakter; yalnızca analiz değil, anlam; yalnızca grafik değil, gerçeklik arıyorsanız; Silikon Banker sizi, bugünden yarına açılan düşünsel bir yolculuğa davet ediyor...