Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Kalmuk Şehir Hastaneleri Yönetimini Değerlendirdi

Üniversitemiz İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Üyesi Gülhan Kalmuk’un “Şehir Hastaneleri ve Sağlık Yönetimi” başlıklı makalesi, sağlık profesyonellerinin dergisi Hospital Manager’da yayınlandı.

“Tüm Yönleriyle Şehir Hastaneleri” başlıklı dosya konusunun işlendiği, Mart-Nisan 2019 sayısında yer alan makalesinde Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Kalmuk şehir hastanelerinin yönetimine dair tavsiyelerde bulundu. Şehir hastanelerinin, sağlık sektörünün hassasiyetlerini kaybetmeden profesyonel bir yönetim anlayışı ile yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Kalmuk, hastanelerin işletmeye başlamadan önce asgari standartları ve standartlara kılavuzluk edecek rehberleri eksiksiz oluşturması gerektiğini belirtti. Sağlık yönetimi mezunlarının şehir hastanelerinde yönetici pozisyonlarında görev almasının önemine vurgu yaptı.