Bölümümüz Yapay Zeka ile Toplumun Her Kesimi Arasında Köprü Olmaya Devam Ediyor

24 Ekim 2019 tarihinde Başakşehir Living Lab ve Bölümümüz işbirliği ile "Yapay Zekaya Giriş" semineri düzenlenmiştir. Ortaöğretim öğrencilerinden girişimcilere, KOBİ'lerden öğretmenlere kadar geniş ve farklı bir katılımcı kitlesinin yer aldığı seminerde, Bölüm Başkanımız Dr. Şebnem Özdemir kavrama dair merak edilenleri anlatmış ve soruları cevaplamıştır. Dr. Özdemir; Bölümümüzün bu şekilde halka açık seminerler düzenlemesinin önemini şu sözlerle açıklamıştır: "Yapay zekanın açıklanabilirliğini tartıştığımız şu günlerde, kavramı herkes için anlaşılabilir kılamazsak, yapay zeka ile toplum arasındaki bağı kuramamış olacağız. İnsanoğlunun anlamadığı ve korktuğu her kavram karşısında direnç gösterdiğini biliyoruz. Yapay zeka'ya karşı bu direncin oluşmaması adına bilim insanları olarak atabileceğimiz en önemli adım onu herkes için anlaşılabilir kılmaktır".