'Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği' temalı 2022 Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğünce düzenlenen, ‘Bir Sosyal Yardım ve Refah Kurumu olarak Vakıf’ başlıklı panel gerçekleştirildi. Prof. Dr. Hatice Oruç Başkanlığı’nda düzenlenen ve Vakıflar Genel Müdürü Sayın Burhan ERSOY, Genel Müdür Yardımcılarının ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin iştirak ettiği panele İstinye Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Gürsoy da konuşmacı olarak katıldı.
Panelde ‘Hırfet Vakıfları ve Sosyal Yardımlaşma Sandıklarının İşlevi’ konuları üzerine konuşma yapan Doç. Dr. Çiğdem GÜRSOY; "Bir insan vakıfların evinde doğabiliyor, büyüyor, hayatının her kademesini vakıflarla iç içe geçiriyor."
Esnaf Vakıfları’ndan da bahseden Doç. Dr. Çiğdem GÜRSOY; "Para Vakıfları’nın örneklerini 1400’lü yıllarda Edirne’de görüyoruz. Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’nde Para Vakıfları, parayı vakfetmenin caiz olmadığı düşünülerek kapatılıyor, alimlerin mektupları üzerine tekrar para vakıfları açılıyor, o tarihten sonra para vakıfları daha hızlanarak devam ediyor, Osmanlı Vakıf medeniyeti adını alacak kadar vakıf kuruluyor." dedi.