Sağlığın Sosyal Bir Belirleyicisi Olarak Nesillere Aktarılan Çocuk Yoksulluğu: Geçmiş, Pandemi, Bugün ve Gelecek Sempozyumu düzenlendi.

Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Sağlığın Sosyal Belirleyicisi Olarak Nesillere Aktarılan Çocuk Yoksulluğu: Dünü, Pandemili Bugünü ve Geleceği” konulu sempozyum, Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacer ÖZGEN NARCI başkanlığında 9-10 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Verimli geçen iki günlük sempozyumda; çocuk yoksulluğunun küresel ve ulusal boyutu, bu sorunun meydana gelmesini nelerin etkilediği, akabinde yol açtığı sorunlar ve bu sorunla mücadelede kamu birimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve akademik birimlerin rolleri ve çalışmaları ele alındı.

Sempozyumumuza önemli ve değerli katkıları için;

UNICEF Türkiye Sosyal Politikalar Bölüm Başkanı Sayın Emre ÜÇKARDEŞLER’e

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Hilal ÖZCEBE’ye

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Şükrü HATUN’a

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Ayten ZARA’ya

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Pınar UYAN SEMERCİ’ye

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Emre ERDOĞAN’a

Sağlık Bakanlığı Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanı Sayın Dr. Başak TEZEL’e

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Gen.Müd.Yrd. Sayın Filiz Kayacı BOZ’a

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Bşk. Sayın Berrin Sevil KAZANCI’ya

Sosyal Hizmet Uzmanı Sayın Dr. Bülent İLİK’e

Sempozyumumuza teveccüh gösteren katılımcılara ve

Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.