Sağlık Yönetimi Bölümleri İş Birliği Ziyareti Açılış Resepsiyonu ve Konferansı

17.09. 2019 tarihinde Üniversitemiz Topkapı Kampüsü’nde İstinye Üniverisitesi & Hochschule Niederrhein Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümleri İş Birliği Konferansı gerçekleşti. Konferans öncesinde gerçekleştirilen açılış resepsiyonuna Hochschule Niederrhein Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Christian Timmreck, Prof. Dr. Hubert Otten,, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdal Karaöz, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Kalmuk, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Çırak ve Öğretim Üyesi Pınar Özbilen katılmıştır. Açılış resepsiyonunda Hochschule Niederrhein Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Christian Timmreck fakülte ve sağlık yönetimi bölümü hakkında detaylı bilgiler vermiştir. Uluslararası Programlar Direktörü İsmail Çiftçi tarafından üniversitemizin tanıtımı yapılmıştır. Açılış resepsiyonu sonrasında üniversitemizdeki AR-GE laboratuvarları, uygulama laboratuvarları ve derslikler gezilmiş, yerinde bilgiler verilmiştir.
Kampüs gezisi sonrasında İş birliği konferansı gerçekleştirilmiştir. Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Kalmuk yaptığı açılış konuşmasıyla yapılabilecek muhtemel iş birliğinin her iki üniversiteye yapacağı katkılardan bahsetmiştir. Sonrasında bölümün tanıtımını yaparak öğrencilerimize sunulan imkanlar hakkında misafir öğretim üyelerini bilgilendirmiştir. Prof. Dr. Christian Timmreck, Prof. Dr. Hubert Otten, MLP Care Group International Marketing and Business Development Direktörü Murat Ercan ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Özbilen sunumlarıyla katkı sağlamıştır. Sunumlarında Prof. Dr. Christian Timmreck, Almanyanın genel sağlık ve sigorta sistemi ve DRG sistemi ile ilgili bilgilendirme yaparken, Prof. Dr. Hubert Otten Tibbi Malzeme Hareketleri ve Lojistiği alanında kullanılan teknolojik yapılar ve yazılım programları hakkında bilgi vermiştir. Sayın Murat Ercan “Türkiye’de Sağlık Turizminin Evrimi”, Öğretim Üyesi Pınar Özbilen ise “Sağlıkta Liderlik- Duygusal Zekâ” başlıklı sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.